06-57 57 38 73 wilmahanskamp@me.com
   De afgelopen maanden hebben we met een aantal collega’s gewerkt aan het thema “goed in gesprek”. Goede en transparante communicatie is een belangrijke factor die bijdraagt aan de prestaties van elke onderneming. Zodra collega’s elkaar begrijpen en bereid zijn zich kwetsbaar op te stellen ontstaat onderling vertrouwen, waarbij medewerkers bereid zijn constructieve feedback en feedforward te geven en te ontvangen. Dit is een belangrijk ingrediënt voor het recept om tot high performing teams te komen. In de omstandigheden, waarbij veel mensen vanuit huis werken, neemt het belang van het goede gesprek toe. Er wordt de laatste tijd veel gezegd en geschreven over “zoom fatique” en andere negatieve effecten van het op afstand werken. Daarbij vergeten we soms om met aandacht en oprechte interesse écht met elkaar in gesprek te gaan. Angelina Mennes en Wilma Hanskamp hebben ons in een aantal sessies geholpen om technieken toe te passen om de kwaliteit van de onderlinge communicatie te verbeteren. Dit is een bijzonder leuke en leerzame ervaring geweest, die heeft geleid tot onverwachte gesprekken met collega’s, het delen van nieuwe inzichten en bovendien een hoop lol. Wat mij betreft een aanrader voor iedere organisatie die het belang van een open communicatie in de vorm van “een goed gesprek” inziet en die investeren in een cultuur waarin collega’s bereid zijn vom ieders potentie ten volle te benutten.
   Jan Ruitenberg

   Adjunct directeur, AM

   In maart 2023 hebben ons eerste gesprek gehad en hierna volgen fijne, inspirerende en soms confronterende gesprekken met elkaar. Jouw kennis, persoonlijkheid, manier van coaching heb ik als zeer prettig mogen ervaren! Graag zeg ik ’Thank you so much’!! Ik zal het gaan missen!

   Medewerker HR

   van Woningcorporatie

   In mijn periode van zoeken naar rust en duidelijkheid heeft Wilma mij als coach ondersteunt. Het was een mooi samenspel waar Wilma aansloot bij mijn zoektocht en met warme zakelijkheid mij verder bracht.
   Ze heeft een enorme hoeveelheid aan tools in haar bezit waardoor ze bij ieder vraagstuk de juiste werkvorm naar boven kan halen om op deze manier de gevraagde verdieping op te pakken. Ik zou zeker weer voor Wilma kiezen als coach.

   Renske

   ‘Ik heb Wilma in de afgelopen maanden leren kennen als een zeer professioneel en betrokken coach, met een aanpak die goed was afgestemd op mijn coachvraag en behoeften. Met veel zelfkennis en -reflectie is ze in staat geweest ‘mijn uitdagingen’ eerst goed in kaart te brengen alvorens aan de slag te gaan met een breed scala aan methodes en technieken om hier iets aan te doen. Ontzettend bedankt Wilma, en hopelijk treffen we elkaar nog eens!’
    
   Bart Bakker

   adviseur Duurzaamheid & Innovatie Metro&Tram , gemeente Amsterdam

   Wilma, je bent een geweldige coach. Je ervaring in het bedrijfsleven in combinatie met je kennis en ervaring op coaching-gebied zorgen ervoor dat ik het als heel makkelijk heb ervaren om een gezamenlijke taal en goede antwoorden op mijn vragen te vinden. Je maakte de onderwerpen heerlijk concreet en voelde perfect aan wanneer er ruimte was voor een tikkie spiritualiteit. Je persoonlijkheid, je positieve energie, passie voor je vak, invoelingsvermogen, je “tool-kit”, … dit alles heb je de afgelopen tijd met mij gedeeld. Dank daarvoor. Ik wil je bij dezen hartelijk danken voor onze gesprekken! Ze hebben heel veel voor mij betekend. Heel veel succes nog en … mocht ik kennissen hebben die een coach zoeken … ik heb je nummer. Hartelijke groeten, Barbara Nolten
    
   Barbara Nolten

   In de periode 2017/2018 heb ik met veel plezier met Wilma gewerkt bij VolkerWessels Telecom. Ze is een zeer vakbekwame HR-er en het was echt fijn om haar steun te hebben in de erg drukke tijden bij VWT. Ze is zeer flexibel, doortastend in haar adviezen en zoekt de verbinding met collega’s, zowel binnen HR als op de afdelingen waar ze werkzaam was. Wilma is een vrolijk mens met een fijne energie en ik zal in de toekomst niet twijfelen haar weer voor een klus te vragen, mocht de kans zich voordoen
   Mollie van Beers

   HR Business Partner, VolkerWessels Telecom

   Wilma heeft mij 9 maanden gecoacht in 2020. Dat was tijdens de pandemie waardoor eigenlijk alles online moest. Zij heeft mij enorm geholpen tijdens mijn klinische depressie/burnout waarbij specialistische ggz nog niet beschikbaar was. Met tools, advies en een luisterend oor heeft zij met chirurgische precisie haar helende vinger op de pijnlijke plek weten te leggen. Haar tools gaven mij houvast in een moeilijke tijd. Door deze tools kon ik zelf, mijzelf helpen als mijn hoofd overliep en ik met angstaanvallen zat. Zij gaf mij mijn autonomie terug, hielp mij mijn manier te vinden om weer verbinding te krijgen met mezelf en de wereld en dat de energie weer ging stromen, dat zorgde voor ruimte in mijn hoofd en hart zodat ik er weer bovenop kon komen. Ik ben haar enorm dankbaar voor haar professionele hulp en kan haar ten zeerste aanbevelen.

   Mylène Klein

   Projectmedewerker, FME

   Wil je op eigen wijze veranderingen bewerkstelligen in je organisatie? Dan kan ik je Wilma Hanskamp van harte aanbevelen. Wilma heeft het vermogen om zich binnen een korte tijd werkprocessen eigen te maken, kan zich snel identificeren met de organisatie en medewerkers en overziet de verschillende belangen. Daarbij is zij verbindend en doelgericht. Wilma heeft de afgelopen jaren veel ervaring opgedaan met het managen bureaus van verschillende Wetenschappelijke Verenigingen, waardoor zij goed thuis is in deze complexe wereld.

   Jennifer Huizer

   Directeur , Nederlandse Vereniging voor Neurologie

   Afgelopen maanden heb ik diverse persoonlijke gesprekken mogen voeren met Wilma. Dit in het kader van mijn persoonlijke ontwikkeling. We hebben onderzocht waar ik energie van krijg, hoe ik in in mijn kracht kom en op welke manier dit past binnen de organisatie Ploeg kozijnen. Dit deed zij op een zeer professionele manier en wist mij te trigger om goed naar mijzelf te kijken. Hierdoor zijn we tot de kern gekomen en hebben we inhoudelijk grote stappen kunnen maken. Erg waardevol waardoor ik klaar ben voor de volgende stap in mijn carrière.

   Rob van der Ploeg

   Ploeg Kozijnen

   ‘Ik heb Wilma leren kennen als een gepassioneerde en betrokken persoonlijkheid die enorm inspirerend is en die je vooral met een luisterend oor weet te motiveren om de nodige stappen in je leven te zetten. Wilma is een zeer prettig persoon die echt met je meedenkt en meevoelt en je oprecht verder helpt in de stappen die je wilt zetten.’
   Patrice den Dopper

   voormalig projectbegeleider, VSL

   Wilma heeft uitstekend werk bij ons verricht in een lastig reorganisatie traject. Zelfstandig, veelzijdig, kordaat met een plezierige en positieve uitstraling naar opdrachtgever en betrokken medewerkers.
    
   Martijn Herrmann

   CFO Sodexo

   Wilma heeft afgelopen 10 maanden bij VWTelecom ontzettend goed werk verricht. Zij combineert een stevige, zakelijke inhoud met een warme benadering. Medewerkers en management voelen zich prettig en gehoord bij Wilma. De combinatie van goed op de inhoud en fijne, seniore gesprekspartner is waardevol in elke HR rol. Bovendien gaat zij direct aan de slag en heeft geen uitgebreid inwerken nodig. Wij zouden Wilma zonder twijfel weer inhuren. Ik hoop in de toekomst weer met Wilma te mogen werken.
   Kitty Althof

   Directeur , P&O VolkerWessels Telecom

   Wilma heeft als ad interim directeur bij ons gewerkt van 1 december 2022 tot 1 augustus 2023. Wilma heeft zich in de periode dat zij werkzaam was bij de onze vereniging op een indrukwekkende wijze onderscheiden door haar uitzonderlijke leiderschapsvaardigheden en haar vermogen om positieve veranderingen teweeg te brengen. Haar toewijding aan de organisatie, haar begrip van de behoeften van de bureaumedewerkers en haar vermogen om structuur in de NVOG te brengen zijn zeer goed geweest. Een van haar krachten is haar positieve aandacht voor het welzijn van onze medewerkers. Ze heeft zich ingezet om een ondersteunende en inclusieve omgeving te creëren waarin medewerkers zich gewaardeerd voelen. Dit heeft geleid tot verbeterde motivatie en betrokkenheid van het team. Daarnaast heeft haar doelgerichte aanpak en strategische visie verbeteringen gebracht in de structuur en efficiëntie bij het bestuur en de vereniging. Ze heeft de verbinding goed kunnen leggen met het bestuur, de bureaumedewerkers en medewerkers binnen en buiten onze vereniging.

   Haar vermogen om heldere doelstellingen te formuleren en een strategische koers uit te zetten heeft de NVOG geholpen op een consistente en doelgerichte manier voortgang te boeken. Kortom, Wilma heeft zich bewezen als een buitengewoon competente, empathische en resultaatgerichte leider.

   Haar bijdrage aan de NVOG is groot en ik heb er het volste vertrouwen in dat ze dezelfde positieve impact zal hebben waar ze haar leiderschap inzet. Ik beveel Wilma Hanskamp van harte aan.

   voorzitter, NVOG

   Nog vers van de pers. Deze week hebben we, projectleiders van BAM Wonen de online training “Het goede gesprek” gevolgd. Het was een verrassende en vooraf niet verwacht, maar wel gehoopt, warm en open training via het plattescherm. Namelijk op afstand via online vergaderingen. Mede door de enthousiaste gespreksleiders Angelina en Wilma. Beide dames zorgde voor een warme, open en veilige omgeving met handige tips en tools zorgde ze voor een interactieve sessie met boordevol “goede gesprek stof”. Het was in ieder geval voor mij een mooie training om samen met mijn collega’s te volgen en meteen in de praktijk toepasbaar. Een aanrader voor iedereen die leiding geeft.

   Angelina en Wilma bedankt en hopelijk tref ik jullie in de toekomst weer bij een nieuwe training.

   Matthijs Peters

   BAM Wonen

   Binnen AM hebben wij als leidinggevenden een training “goed in gesprek” gevolgd. Wilma was een van onze trainers en heeft ons in drie sessies, aan de hand van een theoretisch kader en heel veel eigen ingebrachte praktijkvoorbeelden, geleerd hoe wij nog beter in gesprek met onze medewerkers kunnen komen. Heel mooi om te ervaren hoe zij is staat bleek een veilige omgeving te creëren waarbij alle participanten de ruimte kregen en hun persoonlijke verhalen durfde te delen.
   Raymon van Miltenburg

   Directie, AM

   In 2010 heb ik Wilma leren kennen en heb sindsdien regelmatig goede gesprekken met haar gehad. Wilma stelt de juiste vragen waardoor je al gauw in de juiste richting denkt. Ze stelt je snel gerust en luistert heel goed. Wilma schakelt snel als het onderwerp of de behoefte verandert. Ze is een heel prettig persoon om een-op-een mee te sparren of in een groep mee samen te werken. Ik heb veel aan de expertise en coachkwaliteiten van Wilma gehad.
    
   Sanne Hagendoorn

   Teamleider, VSL

   Wilma heb ik leren kennen als prettige, doortastende, ervaren en gedreven coach bij wie je je direct op je gemak voelt . Haar professionaliteit staat buiten kijf. Ze levert maatwerk in haar aanpak en zoekt aansluiting bij de persoon tegenover haar. Doordat ze diverse methodes aan kan bieden, heeft ze mij nieuwe inzichten gegeven en hebben we samen gezocht naar wat het beste bij mij paste/werkte. Zo heeft zij mij geholpen in mijn verdere persoonlijke ontwikkeling, waar ik haar dankbaar voor ben. Ik kan Wilma van harte aanbevelen!
    
   Jirska Marseille

   HRM adviseur, KWS

   Wilma Hanskamp heeft deels in 2017 en in 2018 bij VolkerWessels Telecom de rol van HRM adviseur vervuld. Zij heeft het bedrijf en individuele medewerkers ondersteund bij een organisatie aanpassing. Wilma heb ik ervaren als een uiterst bekwaam en ervaren HRM-er. Zij zoekt synergie in de doelstellingen van het bedrijf en de persoonlijke doelstellingen in het werk van de medewerkers. Ze werkt doortastend, vraagt goed door en het is plezierig werken met haar. Wilma, veel succes met de nieuwe uitdagende opdrachten en misschien treffen we elkaar nog eens in de toekomst.
   Ilse Siebrand

   Businessline Manager , VolkerWessels Telecom

   Wilma is een sterke, intuïtieve coach die je helpt om met een praktische vraag tot praktische oplossingen te komen waarbij je toch echt de diepte ingaat. De sessies zijn gestructureerd en goed voorbereid waarbij Wilma gebruik maakt van verschillende methodes. Ik heb veel meer geleerd over mijzelf, mijn gedrag en emoties, dan ik van tevoren had gedacht. Daarom kan ik wat ik geleerd heb ook veel breder inzetten in mijn leven. Wilma is een prettig, positief persoon en stelt je op je gemak waardoor je het beste uit de sessie kan halen. Wanneer ik weer op zoek ben naar coaching klop ik zeker weer bij Wilma aan. Een aanrader wanneer je bereid bent om jezelf een spiegel voor te houden.

   Debbie

   Amsterdam UMC

   Ik heb geruime tijd met Wilma samengewerkt. Zij was een van de HRM businessconsultants binnen de dienst HRM bij De Haagse Hogeschool waar ik directeur was. Ik heb Wilma leren kennen als een betrokken, kundige, hands on en veerkrachtige professional. Haar kracht is het realiseren van resultaten en tegelijkertijd bijdragen aan de ontwikkeling van betrokken medewerkers en leidinggevenden. Het was plezierig samenwerken.
   Monique van Walt van Praag

   Directeur , HRM Haagse Hogeschool

   “Ik heb heel veel plezier gehad van de samenwerking met Wilma. Een fijne sparring partner op strategie en casuïstiek, met vakkennis maar vooral ook veel menselijk inzicht. Soepel schakelend, betrouwbaar en bereikbaar. Een waardevolle adviseur!“

   Liduine Bremer

   Faculteitsdirecteur BRV, Haagse Hogeschool

   “Wilma voelt haarfijn aan waar je staat in je persoonlijke ontwikkeling, hierdoor worden er snel de juiste stappen gezet in een coachingstraject.
   Tevens kan Wilma bijzonder goed inschatten waar een bedrijf staat en wat het nodig heeft om succesvoller te zijn. Doordat de competenties van de mensen binnen een organisatie van cruciaal belang zijn, is het dus goed om met Wilma in gesprek te gaan over wat ze voor je organisatie kan betekenen.”

   Jan Snoeij

   “Wilma has been my coach for two years, during which time I participated in the “Talent2Change” program she had developed for VSL. The program was aimed at the personal development of the participants and through that at creating the atmosphere and the possibility to inspire change within the company. And? She (we) achieved precisely that, owing to a broad set of coaching instruments and techniques and her unique coaching style – kind and confronting at the same time. For me personally, Wilma really helped me out defining some important steps in my career development. And, even more importantly, she provided the tools and the trust to follow those steps, which I gratefully acknowledge.”

   Vincent Fokkema

   Manager K&R, VSL

   Wilma heeft een bijzondere combinatie van uitgebreide HR ervaring/expertise en coachende vaardigheden. Daarmee is zij in staat om organisaties, management en individuen te begeleiden bij vraagstukken die spelen op gebied van werk en organiseren. Wilma heeft het enorme talent om mensen op hun gemak te laten voelen. Ze kan haar aandacht echt op de ander richten. In combinatie met haar pragmatisme is zij heel sterk in anderen te helpen als coach en adviseur. Kenmerkend voor Wilma is dat zij gemakkelijk kan verbinden en echt ‘dichtbij’ begeleidt. Geen abstracte analyses, maar werkende oplossingen voor individuen, (management)teams en organisaties. Ze weet vertrouwen te wekken bij mensen, ook als het lastig is.

   Nienke Schilstra

   HR Manager, Heembouw

   Wilma combineert een scherp verstand met een warme, innemende persoonlijkheid en heeft een oprechte interesse in en betrokkenheid bij wat mensen beweegt in het leven. Zij weet daardoor met haar authentieke aanpak mensen in beweging te krijgen en het beste uit hen naar boven te halen. Zij is daarmee niet alleen een uitstekende coach voor individuele personen, maar ook voor het management van organisaties. Wie met Wilma samenwerkt, vindt in haar een inspirerende, sympathieke en energieke vakvrouw!

   Peter Davids

   Destijds Manager HRM, Polarcup Benelux BV

   Wilma was responsible for the Talent2Change program within VSL with great success. She has the ability to bring out the best in people that results in a sustainable change and a good foundation for future personal development. Her experience and personality fits perfectly with technical professionals within VSL. This program made a difference within our organisation.

   Cees van 't Wout

   Destijds Manager Calibration & Reference Materials, VSL

   Bright and charming woman is the phrase that comes to mind when I think about Wilma. I have had the pleasure of knowing Wilma for one year, during which she was my coach within Talent2Change programme. Above all, I was impressed with Wilma’s ability to understanding the problems, ability to re-formulate it and using the best of yourself to change it. Any employee or employer would be happy to have possibility to meet Wilma as a change-coach.

   Ewelina Zalewska

   Metrologist , VSL

   Ik heb Wilma in haar functie van HRM adviseur leren kennen als een zeer fijne collega en een echte teamplayer. Wilma werd zowel door haar klanten (het management op diverse niveaus) als haar HRM collega’s zeer gewaardeerd. Wilma is deskundig, pro-actief, operationeel sterk en toegankelijk voor zowel management als medewerkers. Wilma heeft bij Volker Wessels Telecom, naast de reguliere HRM werkzaamheden van haar sector, ondermeer een belangrijke bijdrage geleverd aan diverse reorganisaties maar ook aan CAO-onderhandelingen met vakbonden en aan talentontwikkeling. Wilma is dan ook als senior HRM adviseur all-round inzetbaar in de volle breedte van het HRM vakgebied en ik kan haar zeker aanbevelen.

   Maarten Veldt

   Destijds Manager HRM, VolkerWessels Telecom

   Wilma is een échte vakvrouw met veel gevoel en oog voor de menselijke maat. Voor mij was ze een heel plezierige sparringspartner. Samen hebben we diverse groepssessies voorbereid en hierin komt Wilma als coach goed uit de verf. De businessunit is mede dankzij haar ondersteuning weer een stap verder gekomen in haar ontwikkeling.

   Hans Vrieling

   Destijds BU Directeur, Vialis (VolkerWessels concern)

   Wilma heeft in de afgelopen 1,5 jaar diverse opdrachten uitgevoerd bij Vialis (VolkerWessels).
   Van interim HR adviseur in een zich ontwikkelende en groeiende Business Unit tot projectleider van een integratie van twee business units. Wilma is gedegen, betrouwbaar, energiek, ondernemend, denkt mee met de business en denkt in kansen en mogelijkheden; Wilma maakt het verschil in trajecten!

   Daarnaast is ze een fijne collega om in het team te hebben. Haar stijl is coachend en aanmoedigend en daardoor vertrouwenwekkend voor de mensen en de teams met wie ze in gesprek is. Als je Wilma in huis haalt dan weet je dat het goed komt en kun je het werk met een gerust hart aan haar overlaten. Wij hadden vaak aan een half woord genoeg!

    

   Conny Duel

   Destijds Manager HRM, Vialis

   Ik heb Wilma leren kennen als een resultaatgerichte professional met hart en ziel voor de zaak en de mensen die het betreft. In een complexe context heeft ze een project over loopbaanladders dat vertraging had opgelopen op creatieve en doordringende wijze vlot getrokken en tot een goed einde gebracht binnen de planning. Haar werkwijze is integer, open en eerlijk, mensgericht, planmatig. Kortom, heerlijk om mee te werken.

   Ingrid Halewijn

   Destijds Manager HRD, TNO

   Wilma heb ik leren kennen als HR-collega bij TNO. Toen ikzelf een half jaar met verlof ging (okt 2009 – maart 2010), heb ik Wilma – die inmiddels voor zichzelf was begonnen – gevraagd mij te vervangen als Corporate Consultant Opleidingen a.i. bij TNO Corporate HR. Wilma kende de organisatie door en door en ik wist dat zij in staat zou zijn om door haar kracht van verbinding projecten tot een goed einde te brengen. Met name bij de TNO-brede implementatie van de “ontwikkelingslijnen nieuwe stijl” heeft Wilma een hoofdrol vervuld. Ze heeft hiervoor een projectplan opgesteld en intensief samengewerkt met diverse stakeholders uit de hele organisatie (van medewerker tot directie). Door Wilma’s inzet is het gelukt om dit al lang lopende project tot een positief einde te brengen.

   Cruciaal in dit project was Wilma’s kwaliteit om verbindingen te leggen en samenwerking te creëren waardoor de ruimte ontstond om tot consensus te komen. Dit heeft uiteindelijk geleid tot een inhoudelijk resultaat waar alle stakeholders zich in konden vinden. Wilma liet zich daarbij niet afleiden van haar doel en was zeer resultaatgericht. En op de weg naar het resultaat, maakte ze bovendien continu inzichtelijk wat de status van het project was. Dat creëerde voortgang en betrokkenheid bij anderen.

   Naast het genoemde project stuurde Wilma het cursusbureau aan, voerde het programmamanagement uit van diverse opleidingen (incl. in- en externe contacten) en participeerde in diverse andere projecten zoals het Talent Development Programma. Bij mijn terugkomst bleek dat allerlei zaken prima om de rails waren blijven staan, dat diverse projecten een enorme boost hadden gekregen en dat er diverse nieuwe initiatieven waren gestart. Kortom, mijn job bleek in prima handen bij Wilma. Ik heb nog dagelijks profijt van de resultaten die Wilma toen heeft neergezet.

   Eline Lankhuijzen

   Corporate Consultant , TNO

   “I’ve worked with Wilma when she was HR Manager at Volker Wessels. I was very much inspired by her energetic and dedicated approach. She’s a real HR professional – tough on the content and gentle on the process – always trying to find the right balance between people and organization. Next to being a true HR business partner she’s also a very emphatic, warmhaerted, driven and fun person to work with!”

   Maaike Thijssen

   Destijds interim HRM Adviseur , Business4People

   Wilma is a great personality with a keen eye for detail and personal development for her collegues and herself.

   Ilja Tenholter

   “Wilma is a team player and she is always ready to take on any task. She has all of the qualities you’d look for in a Human Resource Manager: She is punctual, organized, efficient, and cooperative. She does it all with good cheer and patience. With her take-charge attitude, inclusive approach and strong grasp of HR concepts, Wilma would be a big step up to any organization.”

   Roger Kaanen