06-57 57 38 73 wilmahanskamp@me.com

   Op naar de volgende 8 jaar….!

   Wilma Hanskamp Talent2Use verandercoach

   Op naar de volgende 8 jaar….!
   Wat doe je op een regenachtige zaterdag en een nagenoeg lege agenda…?? Iets wat ik al heeeeel lang van plan was om te doen… OPRUIMEN op mijn zolder.
   Mijn zolder is mijn werkdomein, dus daar liggen o.a. mijn werkspullen, een hele verzameling inmiddels… En ja, dat bleek… Opgeborgen in plastic mapjes (diegenen die me kennen van het werkende leven, weten dat ik fervent verzamelaar van plastic mapjes met gele post-its ben, dat werkt al jaren goed voor mij). Er waren zelfs nog stapels mapjes die zo van de Veeratsenijstraat mee zijn verhuisd naar de Veldzichtstraat, alweer 2,5 jaar geleden. Gaandeweg het opruimen kreeg ik er steeds meer lol in. Want het werd ineens goed zichtbaar wat ik allemaal gedaan heb in de afgelopen jaren. Ik werk inmiddels al ruim 8 jaar als zelfstandige en ik heb nog nooit zo lang ergens gewerkt als bij Talent2Use, mijn eigen bedrijf. Gemiddeld werkte ik zo’n 4 à 5 jaar bij een werkgever om vervolgens weer door te stappen naar een nieuwen uitdaging. En nu dus 8 jaar zelfstandig, dat is voor mij een teken dat ik in 2009 de goede keuze heb gemaakt! Bij het opruimen passeerden die afgelopen 8 jaar de revue; hierbij een overzicht van wat ik zoal gedaan heb:
   – Zo’n 15 interim opdrachten bij 5 opdrachtgevers
   – Ruim 50 coachingstrajecten
   – Een aantal talentontwikkelingsprogramma’s (Talent2Change)
   – Een 10-tal workshops, hoofdzakelijk gericht op het vergroten van
   vaardigheden en verkrijgen van inzicht
   – Een 10-tal mediations (en daarnaast diverse buurtbemiddelingen)
   – Tot slot, een aantal intervisiegroepen
   En in die afgelopen jaren heeft ook mijn eigen ontwikkeling niet stil gestaan en heb ik een diverse trainingen gevolgd en de Foundations of Management op Nijenrode gedaan. Begin dit jaar heb ik het certificeringstraject voor Transformatieve Mediation afgerond, in het voorjaar 2 maanden, in een soort van ‘pressure cooker’, de opleiding tot trainer / coach bij de Academie gevolgd
   en tot slot de basis- en vervolgopleiding tot schildencoach van je innerlijke familie afgerond. Allemaal even interessant en inspirerend en mijn gereedschapskist heeft zich weer verder gevuld. Een veelzijdig bezig bijtje ben ik wel, dat blijkt wel weer!

   Ik heb vorige maand het werken als interimmer bij de Haagse hogeschool afgerond, ook dat was de afsluiting van een mooie periode. Het afscheid was hartverwamend en ik kijk met veel plezier terug op de tijd dat ik bij de dienst HRM heb gewerkt. En inmiddels ben ik ook alweer volop met andere dingen bezig. Ik ben nieuwe wegen aan het inslaan en me verder aan het bekwamen als verandercoach. Want dat is wat ik in de kern ben en de rode draad in wat ik doe; vanuit diverse rollen (adviseur, coach, mediator, procesbegeleider) mensen in beweging krijgen. Daarbij ben ik o.a. gaan samenwerken met Marja de Vries, arbeidsrecht advocaat. Omdat wij ervaren dat onze samenwerking complementair is en wij samen organisaties kunnen ondersteunen op weg naar een effectieve en duurzame inzetbaarheid van mensen. En dat leidt uiteindelijk tot wat ik in de kern wil: bijdragen aan een betekenisvol, succesvol en vooral gelukkig leven!
   To be continued…. Ik heb er zin in!