06-57 57 38 73 wilmahanskamp@me.com

   Foundations of Management programma – Nyenrode

   nijenrode
   “Mijn klanten vertellen me dat mijn kracht is dat ik zowel de taal van de klant spreek en daarnaast ook gericht ben op persoonlijke en spirituele ontwikkeling.”
   Wilma Hanskamp
   Stel je hebt 140 karakters tot je beschikking; hoe zou je jezelf presenteren in een tweet?
   Een enthousiaste en nieuwsgierige vakvrouw en ‘partner in business’ die haar belofte waar maakt, graag mensen om zich heen heeft, verbindend is en het leven samen deelt en viert. Kun je in het kort je loopbaan toelichten? Ik kom uit het HRM vak en heb daarin al meer dan 20 jaar werkervaring. Ik heb in tal van organisaties gewerkt, van groot tot middelgroot en in binnen- en buitenland. Woorden die centraal staan in mijn loopbaan zijn zelfstandigheid, professionaliteit, leren en ontwikkelen en zowel mens als organisatie verder helpen. Zo’n 6 jaar geleden heb ik de stap gezet naar zelfstandig ondernemerschap met Talent2Use. Ik combineer mijn opgedane expertise als interim HRM Business Consultant (in diverse rollen en bedrijven) met alle andere werkzaamheden waar ik energie van krijg (als coach, mediator en facilitator). Ik word sterker als ik veel te doen heb en moet schakelen. Ik ben dus ook al 6 jaar lekker druk met Talent2Use en daar geniet ik enorm van. Waar ligt je grootste talent? Ik ben vertrouwenwekkend en verbindend. Mensen voelen zich snel op hun gemak in mijn buurt en willen dan hun, veelal persoonlijke verhalen met me delen. Dat geeft ruimte om op onderzoek te gaan naar diepere lagen die doorbroken kunnen worden. Daardoor word je sterker, krijg je meer energie, kom je meer in je kracht te staan en leef je meer vanuit liefde en minder vanuit angst. Kortom, dat komt je persoonlijke welbevinden en de wereld ten goede. Daar schuilt zeker ook een stuk idealisme in. Wanneer kwam je in je loopbaan op het idee om weer aan een opleiding te beginnen en wat waren daarbij je overwegingen? Na een traject van 6 intensieve jaren van trainingen gericht op persoonlijke ontwikkeling wilde ik mijn intellect weer eens verder uitdagen. Dat was in het voorjaar van 2012. Ik werk voornamelijk in het bedrijfsleven waar het essentieel is om de verbinding te houden met relevante maatschappelijke, economische, technische en bedrijfskundige ontwikkelingen. Een opleiding aan Nyenrode Business Universiteit sloot daar natuurlijk naadloos bij aan. Ook mijn klanten vertellen me dat het juist mijn kracht is dat ik zowel de taal van de klant spreek en daarnaast juist ook zo gericht ben op spirituele en persoonlijke ontwikkeling. Dat gaat bij mij hand in hand samen en geeft me net dat ene streepje voor. Waarom heb je gekozen voor deze opleiding aan Nyenrode? Nyenrode zat al heel lang in mijn hoofd, echt al jaren! En vanuit Utrecht reed ik wel eens langs het kasteel en dacht ik vaak “stel je eens voor dat ik daar een opleiding zou kunnen volgen”. Ook had ik regelmatig een netwerkmeeting of een lezing, bijvoorbeeld van Paul de Blot, op Nyenrode. Dat gaf me altijd zoveel energie. En toen was er het moment dat ik dus besloot om een opleiding aan Nyenrode te gaan volgen. Het is echt een cadeau wat ik mezelf gegeven heb om aan één van de meest toonaangevende opleidingsinstituten in Nederland een opleiding te kunnen volgen. Welk moment in de opleiding is je het meest bijgebleven? Er zijn diverse momenten in de opleiding die mij het meest zijn bijgebleven en is moeilijk kiezen. De module marketing gegeven door Henry Robben heeft me enorm aangesproken. Zeker ook omdat we daar onze BHAG (Big Hairy Audicious Goal) moesten opschrijven. En ook business modelling, tezamen met en door klanten heb ik de de concurrentievoordelen van mijn eigen bedrijf gedefinieerd. Dat heeft het heel persoonlijk en waardevol gemaakt en me ook een stap verder gebracht met mijn eigen bedrijf. Hoe ga jij om met de balans werk, privé en studie? Dat is een hele andere vraag. Bij mij lopen mijn privé leven, werk en studeren behoorlijk in elkaar over. Ik kan makkelijk switchen van het één naar het ander en ik kan veel tegelijk en naast elkaar. Ook lukt het me om goed te focussen, daarin ben ik behoorlijk gedisciplineerd en een doorzetter. Daar komt bij dat ik goed naar mezelf (en mijn eigen lijf) kan luisteren en weet ik wanneer ik een tandje te hard dreig te lopen. Dan ga ik vertragen en ontspannen en dat lukt me op veel manieren. Rode draad is voor mij daarbij wederom dat intellectuele en spirituele ontwikkeling hand in hand samen gaan. Wat heeft deze opleiding jou gebracht? Ik vond het fantastisch mijn intellect weer eens uit te dagen en te leren. Daarnaast voel ik me (nog) sterker en meer zeker van mijn zaak in mijn werk. Het was heel fijn om heel veel modellen aangereikt te krijgen en dit toe te passen op mijn eigen werkpraktijk. Daarmee werd het direct heel concreet en praktijkgericht. In mijn werk is het essentieel dat je je kennis ook up-to-date houdt. Ik zit immers wel bij het management aan tafel. Hoe zou jij je mede deelnemers beschrijven? Mijn mede deelnemers zijn allemaal ambitieuze en enthousiaste mensen die uit de praktijk komen en die nieuwsgierig en ‘eager’ zijn om zichzelf verder te ontwikkelen. Het was heerlijk om met mensen te werken die allemaal zo graag willen. Het samenwerken in subgroepen leek daardoor moeiteloos en ik heb veel support ervaren van mede-studenten. Het voelde echt als ‘een uitje’ om iedere keer weer naar Nyenrode toe te gaan om geïnspireerd te worden en samen met mede deelnemers te willen leren. Wat zou je graag willen delen met toekomstige FMA deelnemers? Als je gekozen hebt voor het FMA: Ga ervoor! Laat niets je in de weg staan om veel te leren en er een groot succes van te maken! Meer weten? big_nyenrode Foundations of Management