06-57 57 38 73 wilmahanskamp@me.com

   De lotusbloem als symbool

   image011

   De lotusbloem staat voor mij symbool voor de trajecten die ik begeleid.

   De lotusbloem groeit in de modder terwijl er nooit een spoortje modder op de bloem zelf te bespeuren is. Dit heet het “Lotuseffect”: als er water of vuil op het blad van een lotus komt, blijft het niet plakken. De lotus heeft een ingebouwd zelfreinigend mechanisme. De plant groeit rein en zuiver op vanuit de modderige ondergrond en straalt vervolgens een waarachtige schoonheid uit.

   De trajecten die ik begeleid zijn in het begin altijd modderig en drassig; er is van alles aan de hand: tegenvallende omzetten en resultaten, samenwerkingsissues, spanningen  en conflicten, medewerkers die niet goed in hun vel zitten etc. etc. . In mijn trajecten werk ik met het Lotuseffect voor ogen. Het zelfreinigend vermogen van zowel organisaties als teams als individuen staat daarbij centraal. Het gevolg daarvan is dat het lerend vermogen van organisaties en teams wordt vergroot. De lotusbloem  staat voor mij symbool voor zuiverheid, waarheid,  puurheid, schoonheid, innerlijke groei en verbinding. Waarden die voor mij essentieel zijn.

   lotus als symbool